Orthorexia

Vandaag staan we even stil bij Orthorexia. Orthorexia werd niet opgenomen in de laatste versie van de DSM, maar toch komt ze meer en meer onder de aandacht. We zetten even de informatie die wij hebben voor jullie op een rijtje.

Lees meer »

Anorexia Nervosa - Atypische Anorexia

In deze blogpost willen wij jullie graag een beetje meer informatie geven over Anorexia Nervosa. We willen hier echter benadrukken dat ondanks de verschillende criteria voor het stellen van de diagnose, deze eetstoornis er anders kan uitzien bij iedere persoon.

Lees meer »

Boulimia Nervosa

Vandaag gaan we een beetje dieper in op de eetstoornis Boulimia Nervosa. Deze eetstoornis wordt vaak verkeerdelijk gezien als een minderwaardige eetstoornis. Met deze blogpost willen we het tegendeel bewijzen, het is een serieuze eetstoornis, die evenveel aandacht verdient en hulp om van te herstellen dan elke andere eetstoornis.

Lees meer »

Het verhaal van Fleur

Dit is het verhaal van Fleur. Fleur is 20 jaar oud en zit in haar eerste jaar communicatiemanagement in afstandsonderwijs. Daarnaast heeft ze sinds september een eigen winkel geopend in Gent samen met haar hond Maurice. Fleur worstelt al enkele jaren met een eetstoornis en heeft daarnaast een hele lange weg afgelegd vooraleer ze de diagnose van ADHD kreeg. Misdiagnoses hebben het voor haar moeilijk gemaakt om haar weg te kunnen vinden in haar leven.

Lees meer »

Het verhaal van Tine

Vandaag neemt Tine jullie mee in haar verhaal. Tine is 19 jaar en zit momenteel in een residentiële opname in Karus, voor haar Borderline Persoonlijkheidsstoornis.

Lees meer »

Het verhaal van Marit.

Vandaag lezen jullie mijn verhaal. Ik ben Marit, 21 jaar, studente Orthopedagogie aan de HoGent en één van de oprichters van VZW OnmeetbaarMeer.

Lees meer »